Project Description

Inteligentna brojila

Daljinjsko očitavanje analognih brojila vode, plina ili struje

Inteligentno brojilo

Sustav bežičnog prikupljanja podataka o potrošnji iz analognih brojila koji je razvijen u suradnji s našim partnerom Rimor plus d.o.o., omogućuje smanjenje operativnih troškova komunalnih usluga anulirajući ručno očitavanje podataka.

IP68 moduli mogu raditi potopljen u vodi i koristiti CMOS senzore s digitalnom obradom slike za izdvajanje podataka o potrošnju. Pokretan Li-ionskom baterijom i opremljen solarni panelom sustav je u potpunosti operativan godinama nakon ugradnje uz minimalne troškove održavanja.

Modul sa solarnim panelom

Tehnologija automatski prikuplja podatke o potrošnji, dijagnostici i statusnim podacima iz vodomjera ili uređaja za mjerenje potrošnje plina ili struje. Sustav prenosi prikupljene podatke u središnju bazu za naplatu, rješavanje problema i analizu.

Ova tehnologija štedi komunalni trošak periodičnih putovanja na svaku fizičku lokaciju za očitanje stanja brojila. Još jedna prednost je da se naplata može temeljiti na potrošnji u realnom vremenu, a ne na procjenama potrošnje. Takve pravodobne informacije zajedno s analizom mogu pomoći i komunalnim tvrtkama i potrošačima da bolje kontroliraju upotrebu i potrošnju električne energije, plina ili vode.

Sistem inteligentnih brojila

Ključne karakteristike:

  • IP68 kućište omogućuje rad u vodi u slučaju poplave
  • Daljinsko upravljanje omogućeno je solarnim punjenjem unutarnje baterije
  • Elektronika niske potrošnje energije omogućuju dugo trajanje baterije, čak i tijekom zime s ograničenom mogućnošću punjenja
  • Do 20 jedinica kamere mogu se spojiti na jedan komunikacijski pristupnik preko RS- 485 busa
  • GPRS povezivanje / GPS lokacijski izvještaji